Mehndi este o formă de “body art” ce datează din India antică și care este încă o tradiție foarte populară în India, Africa si Orientul Mijlociu. Pe meleagurile occidentale, a pătruns recent, sub denumirea de “Henna Tatoo”. Aceasta constă în decorarea trupului, în special extremitățile membrelor, folosind o pastă obținută din pudră de henna.

În tradiția Vedică, mehndi este vazută ca o reprezentare simbolică a soarelui interior și exterior în vederea trezirii luminii launtrice a persoanei care poarta aceste tatuaje.

Mehndi se realizează, in special, cu ocazia anumitor ceremonii, festivaluri, dar mai ales cu ocazia nunții. Înainte de ceremonia de nuntă, mâinile și picioarele miresei sunt adesea decorate foarte minuțios, în cadrul unei petreceri, organizată de mireasă, exclusiv cu femei. Se consideră că henna purifică și protejează, iar aceste desene indică o stare bună de sănătate, fertilitate, înțelepciune și cultură spirituală.

În cadrul acestui workshop, care se va derula sub forma unei petreceri spirituale, vom învăța să ne preparăm pasta de henna din pudra de henna naturală și modele clasice de bază în tradiția Mehndi. Ne vom picta apoi una pe cealaltă sau chiar pe noi înșine, fără teamă, pentru că vom fi ghidate în permanență de Laura.

Vom practica, de asemenea, tehnici yoghine de autotransfigurare și de transfigurare, meditații și ne vom bucura de surprize.