Raluca Bora

SănătateYoga
Biography:

medic stomatolog, intructor yoga, instructor aerial yoga

View Classes

Sunt întrebată adesea cum a ajuns un medic stomatolog instructor de yoga.

Răspunsul este simplu: nu poţi să separi corpul uman de emoţiile si gândurile lui. Consider că orice patologie, indiferent de natura ei, trebuie abordată in mod holistic, altfel tratamentul aplicat va fi întotdeauna doar parţial, şi cu risc de recidivă. Meseria de stomatolog m-a făcut să înteleg că nu tratez doar nişte dinţi, ci tratez o fiinţă, care intră în cabinet cu un bagaj emoţional si mental de care eu trebuie să ţin cont dacă imi doresc ca tratamentul să aibă 100% succes. Yoga m-a ajutat să mă conectez mai profund la mine însumi, ca mai apoi sa pot crea o conexiune reală cu cei din jur, implicit cu pacienţii, dar si cu familia , prietenii sau simpli trecatori din viaţa mea, să-i inteleg şi să-i văd mai bine. Practic yoga doar de 2 ani, insă aceşti doi ani au fost cei mai vii şi mai frumosi din viaţa mea. M-am descoperit în feluri în care nici nu imi imaginam ca pot fi, am evoluat si încă evoluez mai mult decât îndrăzneam să imi doresc înainte.

Simt că yoga mi-a salvat în primul rând sufletul , dar mă ajută şi să imi menţin trupul şi psihicul tânăr şi sănătos. Am devenit instructor de aerial şi hatha yoga, in speranţa că voi reusi sa transmit această comoară , pe care eu simt că am descoperit-o recent, si altora care caută mai mult, care işi doresc o viaţă conştientă, trăită în mod plenar, in toată complexitatea si frumuseţea ei.

Tot din dorinţa de a ajuta si alti oameni să intre in legătură mai profundă cu natura lor, am devenit şi instructor de dans energetic şi terapeut Reiki, două forme frumoase de terapii de vindecare energetică, la care şi eu mă intorc de fiecare dată cand viaţa devine gri.