Mihai Jitian

SănătateYogaMedic medicină generalămedic medicină naturală
Biography:

Medic medicină generală, medic medicină naturală , director al Școlii Postliceale Sf. Bartolomeu

Vezi cursuri

Încă din timpul facultății am simțit că medicina alopată, cea la care apelăm acum de cele mai multe ori în societatea occidentală, nu poate să ofere răspunsurile la toate problemele noastre de sănătate. Mi-a fost foarte clar că în anumite privințe medicina clasică este depășită, neputincioasă. Am început să citesc cărți de medicină alternativă. Am început să devin tot mai interesat de apifitoterapie, aromaterapie, Ayurveda (medicina tradițională indiană).

Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie în anul 1999 la Cluj-Napoca, dar mi-am propus ca în anii care vor urma să investesc timp, energie și în formarea medicală alternativă. Am parcurs module de apifitoterapie, am participat câțiva ani buni la cursuri de Ayurveda, am studiat cu mult interes cărți, tratate, compendii de aromaterapie, cromoterapie, muzicoterapie, acupunctură, presopunctură, psihoterapie. Toate acestea mi-au lărgit în timp viziunea medicală și au trezit în mine convingerea că se poate mult mai mult, că este esențial ca orice cadru medical să fie deschis la orice fel de informație medicală valoroasă, indiferent din ce cultură sau parte a lumii ar proveni ea. Am ajuns la înțelegerea că diversele abordări tămăduitoare nu se contrazic, ci chiar se completează reciproc.

Am hotărât că pe lângă profesia de medic este deopotrivă de datoria mea să împărtășesc cunoștiințele și experiența pe care acumulat-o de-a lungul timpului, să fac să conteze cu adevărat ceea ce am învățat la rândul meu. Am decis să devin cadru didactic în învățământul postliceal sanitar. La ora actuală sunt director și profesor de științe medicale în cadrul uneia dintre cele mai mari școli postliceale din județul Cluj. Pot să spun că educația pentru sănătate este și va rămâne una dintre preocupările esențiale în viața mea.

Vă stau la dispoziție oricând cu orice fel de ajutor aveți nevoie. Este important să știm cum să trăim un stil de viață sănătos, cum să prevenim orice tip de afecțiune, cum să avem mai mereu o imunitate, vitalitate foarte bună și cum să tratăm prompt orice fel de problemă de sănătate ar apare în viața noastră. În acest sens este de asemenea important să avem în vedere că există la dispoziție, pe lângă medicina alopată, diverse metode medicale alternative foarte simple, eficiente și oricând la îndemână, gata să ne vină în întâmpinare. Ne rămâne doar să fim deschiși și doritori să ne folosim cu iscusință de ele.