Sesiuni de REIKI cu dr. Alexandru Munteanu

REIKI – PREZENTARE

Reiki este în esență, o formă minunata de vindecare prin intermediul energiei. Energia este constituentul fundamental al tuturor ființelor și obiectelor. De asemenea, această energie reprezintă elementul unificator, integrativ al universului. Chiar și știința modernă a demonstrat și atestat oficial existența unui „câmp” energetic ubicvitar, câmp ce ne înconjoara în permanență. Întâlnit în literatură sub denumirea de „câmp energetic” sau doar „câmp”, această rețea energetică nu numai că ne influențează, ci ne chiar formează. În baza acestora, știm că totul este conectat energetic la tot restul în anumită măsură, chiar și pe noi înșine, unul cu celălalt.

Pare un concept major, dar adesea ne referim la energie fără a îi acorda prea multă importanță: „ce plin de energie ești azi!” sau poate „sunt tare obosit, n-am energie!”. Poate că ați observat faptul că atunci când ne aflăm în preajma unei persoane active, vă simțiți „stimulați”, învigorați doar aflându-vă în preajma acestora.

Și atunci de ce, dacă suntem în mod intrinsec parte din această energie universală, avem parte de stări duale? De ce acum suntem bine și apoi, mai puțin? De ce suntem activi intr-o zi, iar în alta fără „chef”? Aceasta se întâmplă fiind că, dacă ne concentrăm atenția asupra unor aspecte „negative” ale vieții de zi cu zi, ne blocăm capacitatea de a ne conecta cu sursa universală a energiei. Spre exemplu, atunci când ne aflăm într-o situație stresantă, respirația noastră devine superficială pentru că ne concentrăm atât de intens asupra acestei situații, restricșionând tocmai aspectul esențial vieții. Când însă începem să ne simțim incomfortabil datorită lipsei de oxigen, focusul psiho-mental revine asupra respirației, permițând astfel normalizarea fluxului aerian.

Astfel, similar exemplului cu respirația, atunci când ne concentrăm asupra conexiunii, devenim deschiși față de această sursă energetică primordială. Nu ar fi benefic să reușim să permitem fluxului energiei universale acces în ființa noastră, pentru a obține o stare optimă de sănătate și fericire? Cu siguranță, da.

Aici intervine terapia Reiki.

Reiki este o metodă terapeutică non-invazivă, prin care practicantul canalizează această minunată forță energetică vitală, universală, prin ființa sa, iar apoi spre obiectivul concentrării sale: un pacient, un animal, o plantă sau chiar a unui obiect. Această energie universală nu este deloc haotică sau arbitrară. Este inteligentă, conștientă. Astfel, odata canalizată, aceasta va fi transferată prin intermediul mâinilor practicantului în direcția intenționată și va realiza acolo exact ceea ce este necesar pentru vindecare în acel moment sau în direcția cea mai benefică.

Principiile Reiki:

  • Nu fi furios/furioasa.
  • Nu te îngrijora.
  • Fii recunoscător/recunoscătoare.
  • Lucreaza cu hărnicie.
  • Fii bun cu tot ceea ce este viu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.