Imunitatea oricărei ființe este esențială pentru menținerea unei stări de sănătate perfectă. De fapt se poate spune că o imunitate foarte bine pusă la punct constituie premisa funcționării ideale a tuturor aparatelor și sistemelor din corpul nostru. Fără o imunitate corespunzătoare agenții infecțioși externi pot produce ușor infecții la nivelul diverselor structuri ale trupului. Mai mult decât atât, o imunitate problematică poate să conducă oricând la dezechilibre în organizarea și funcționarea celulelor diverselor organe interne. Se poate ajunge chiar la dezvoltarea anarhică și transformarea tumorală a țesuturilor (cancere) sau la fenomene autoimune, când practic imunitatea noastră vulnerabilizată se poate îndrepta împotriva propriilor structuri anatomice.

Când nu suntem atenți la stilul nostru de viață, când ne expunem mai mult sau mai puțin conștient unor factori de risc cum ar fi substanțele toxice, alimentele nesănătoase, emoțiile negative sau stresul îndelungat, poluarea chimică sau fizică industrială și urbană, imunitatea noastră va avea mai devreme sau mai târziu de suferit foarte mult, iar starea noastră de sănătate se va degrada în consecință.

Veți spune că nu prea avem cum să modificăm modul în care ne desfășurăm viața în această epocă și în acest context al modernismului contemporan, veți spune că la tot pasul ne lovim de factori externi pe care nu putem să îi evităm cu totul, că suntem prinși într-o capcană a vieții occidentale care vine cu anumite compromisuri pe care suntem nevoiți să le facem. Eu vă spun că totuși lucrurile nu stau chiar așa, că unele elemente negative putem să le evităm dacă le cunoaștem în prealabil și suntem puțin atenți la ce mâncăm sau cum mâncăm, dacă știm cum să gestionăm eficient emoțiile și stresul, dacă suntem foarte hotărâți să avem un stil de viață cât se poate de sănătos. Iar acolo unde anumite aspecte nesănătoase ale vieții cotidiene nu pot fi nicicum evitate, putem veni în contrabalanță cu anumite elemente eminamente pozitive, benefice, care vor înclina balanța spre ceea ce ne dorim cu adevărat – o imunitate aproape fără fisuri, o sănătate perfectă și o stare de bine global, de care să ne bucurăm zi de zi.

Pe parcursul acestui modul vom învăța cum să facem toate acestea, veți primi toate informațiile esențiale care să vă ajute să puneți în aplicare cu succes și să ajungeți la rezultatele dorite, să trăiți mai mereu debordând de sănătate.

Câteva din elementele care vor fi prezentate în cadrul acestui modul:

– Cum să ne alimentăm corect, ce alimente să evităm neaparat și ce alimente să folosim pentru a ne stimula intens imunitatea

– Ce remedii naturale regenerante, vitalizante, energizante putem folosi în fiecare zi și ne sunt la îndemână oricând

– La ce exerciții fizice, de respirație sau meditație putem apela pentru a ne modula pozitiv imunitatea

– Cum să gestionăm eficient emoțiile negative, stresul de zi cu zi, momentele de criză

– Cum să ne organizăm și structurăm activitățile de-a lungul unei zile, pe ce aspecte să insistăm, cum să îmbinăm utilul cu plăcutul și nu în ultimul rând cum să ne odihnim corect și eficient

– Cum să apelăm și să folosim cu succes nenumăratele și valoroasele resurse pe care natura ni le pune cu generozitate la dispoziție

– Cum să adaptăm toate aceste elemente în funcție de fiecare tipologie constituțională individuală în parte

Toate acestea și multe altele le vom discuta împreună în cadrul acestui modul. Să nu uităm că sănătatea este poate bunul nostru cel mai de preț, iar sănătatea fără o imunitate foarte bună, nu este posibilă.

Doresc să mă încsriu
Instructori: Dr. Mihai Jitian și Julia Kolozsvari