DESPRECURICULUMPROGRAMEVALUARELOCAȚIETERMENI & CONDIȚIIÎNSCRIERE

DESPRE

Acest curs de formare de instructori internaționali de Hatha Yoga, cu certificare în Raja și Cakra Yoga, acreditat de Yoga Alliance International, se bazează pe tratate yoghine străvechi – precum Yoga Sutra, Hatha Yoga Pradipika, Gheraṇḍa Saṁhitā, Śiva Saṃhitā – pe noțiuni și descoperiri moderne din domeniile psihologiei, neuroștiinței, sau medicinei, dar și pe experiența practică de peste 20 de ani a autoarei acestui curs, Julia Kolozsvari

Cursul este structurat pe durata a 200 de ore de predare și practică și se organizează în grupe de maxim 9 participanți, din dorința Juliei de a acorda fiecărui viitor instructor toată atenția și timpul, care sunt necesare în procesul complex de pregătire. 

Diploma pe care o vei primi ca urmare a absolvirii cursului și a susținerii cu succes a celor două examene (unul teoretic și un al doilea practic) este acreditată internațional și va rămâne valabilă pentru tot restul vieții, nefiind necesare după absolvirea cursului nicio taxă suplimentară de afiliere, ori alte examinări periodice. 

Din momentul în care te hotărăști să pornești pe acest drum al autocunoașterii și al desăvârșirii de sine, o călătorie sacră pe care alegi să o împărtășești cu viitorii tăi cursanți, îți garantez că viața ta se va transforma radical în bine!

CURICULUM

Dintre subiectele abordate:

 noțiuni de bază despre yoga, tipurile principale de yoga și tradiția yoghină multimilenară;

 yoga și relația cu Dumnezeu;

 obstacole pe calea desăvârșirii spirituale și modalitățile practice de a le depăși;

 Kriya Yoga (yoga în acțiune);

cele trei ingrediente esențiale ale oricărui proces de transformare personală și spirituală;

 preceptele și aspectele legate de disciplina interioară și exterioară – yama și niyama – potrivit cărora este necesar să își trăiască viața orice yoghin autentic;

 anatomia fizică și subtilă a ființei umane;

 sistemul celor 7 chakra-e principale: prezentare din punct de vedere fiziologic, subtil-energetic, psihomental și spiritual;

 tipologii umane arhetipale din perspectiva dinamizării preponderente a fiecăreia dintre cele 7 chakra-e principale;

 în jur de 85 posturi trupești (āsana-ele) – vor fi abordate din prisma modalităților lor corecte de execuție, a efectelor lor benefice, a corelării lor cu chakra-ele;

bandha-e; mudrā-e;

 tehnicile yoghine de control al respirației (prāṇāyāma);

 tehnici de concentrare și focalizare a conștiinței (dhāraṇā);

 procesul de interiorizare profundă, de resorbție a minţii / a celor 5 simțuri (pratyāhāra);

 starea de meditație (dhyāna) și diferite tehnici de meditație;

 modalități yoghine de a atinge starea de extaz divin eliberator (samādhi);

puruṣārtha (cele patru scopuri în viața fiecărei ființe umane);

 alte aspecte ezoterice importante.

Vei primi câteva sute de materiale tipărite, scrise în format A4, ca suport de curs, pentru toate subiectele abordate. 

PROGRAM

Programul de desfășurare al cursului este stabilit de comun acord cu toți participanții. 

EVALUARE

La finalul cursului, va fi organizată o zi dedicată evaluării teoretice și practice a cunoștințelor asimilate.

Această etapă a cursului este obligatorie pentru primirea diplomei.

Ea va consta într-o evaluare teoretică, în scris, pe baza a 10 întrebări, și una practică.

Evaluarea practică constă în susținerea în timp real a unei clase de yoga pe o temă aleasă. La această etapă vor fi evaluate atât cunoștințele asimilate cât și competențele de predare, de comunicare, de creare a atmosferei și a unui mediu potrivit practicii yoga, prezența de spirit și adaptabilitatea instructorului.

LOCAȚIE

Acest curs este organizat la centrul Self Awakening de pe strada Callatis 27, Cluj-Napoca, și online, prin platforma ZOOM.

PLATĂ

Costul acestui curs este 1350 euro.

Există posibilitatea de a plăti cursul în 5 rate egale. În acest caz rata va fi de 290 euro/lună.

Plata va fi făcută în baza facturii fiscale prin transfer bancar, cu cardul sau cash.

TERMENI & CONDITII

Pentru participarea la acest curs este necesar să semnăm în prealabil un contract care prevede drepturile și obligațiile ambelor părți.

Odată înscris la acest curs te obligi să participi până la final.

Taxa de participare nu este rambursabilă.

Este de datoria cursantului să se asigure că este într-o formă optimă din punct de vedere fizic, psihic si medical pentru a parcurge acest curs. În cazul apariției unei boli pe parcursul cursului, vei avea posibilitatea să fii integrat intr-o grupă viitoare. În acest caz, solicităm un certificat medical eliberat de un medic specialist, care să ateste situația și incapacitatea de a continua cursul.

Nu ne facem în niciun fel responsabili pentru eventualele afecțiuni apărute în timpul cursului.

ÎNSCRIERE

Pentru a afla mai multe detalii și pentru a te înscrie apelează 0732233377.

Instructori de Yoga formați la Centrul Self Awakening

Cursul cu Julia a fost o adevarata comoara cumulata cu fiecare ora petrecuta impreuna. Bazele teoretice traditionale imbinate cu experienta practica si pragmatica a Juliei au dat viata unui curs care te marcheaza, te slefuieste, care te calibreaza cu fiecare capitol la o realitate profunda, superioara – indiferent daca ai o relatie de ani de zile cu yoga sau daca abia ai inceput sa te interesezi de aceasta. Indrumarile primite au fost caracterizate de un bun simt exemplar, menite sa ne faciliteze experienta de predare, insa am dobandit si intelegeri si experiente de referinta pentru practica noastra individuala. Datorita acestor aspecte si nu numai, acest curs a devenit pentru mine personal un punct de reper in viata si practica mea. Il recomand cu incredere oricarei persoane interesate de yoga si ii multumesc Juliei pentru daruirea si rabdarea manifestata fara incetare.

Bakos Katinka

Pentru mine, cea care până la începerea acestui curs nu am avut prea multe tangențe cu yoga, timpul petrecut împreună cu Julia, s-a dovedit a fi contactul cu o altă dimensiune, în care predomină aceea armonie de care am nevoie, are nevoie orice om, ființă, cea care ar trebui să ghideze întregul univers.

Inițierea în yoga a însemnat o cale nouă spre propria mea persoană dar în paralel și spre alții, o deschidere de noi orizonturi în care totul capătă o altă semnificație mai aparte, mai profundă. 

Cursul a fost cu adevărat o provocare pentru mine, volumul informațiilor și gradul de generalitate fiind foarte ridicat, dar pas cu pas această provocare s-a transformat într-una accesibilă și plăcută. Reușita s-a datorat personalității Juliei, care prin felul său de a fi, emanând pasiune, iubire, înțelegere și prin metodele didactice folosite, a reușit să capteze atenția cursanților și să-i facă să înțeleagă în profunzime lucrurile. Până la finalizarea cursului am reușit să acumulez cunoștințe de care mă pot folosi în nenumărate conjuncturi.

Julia, draga mea, îți  mulțumesc din suflet pentru fascinanta călătorie spre o lume a valorilor autentice!

Fogorasi Antonia Melinda

“Când mă gândesc la cursul de yoga împreuna cu Julia mă surprind zâmbind cu toată inima plină de recunoștiință, bucurie si liniște.

A fost un curs intens, o experiență unică în care am simțit din plin pasiunea, iubirea, armonia, ințelegerea profundă, conexiunea, motivația, dedicarea, compasiunea si autocompasiunea.

Prin practicile, tehnicile învățate si explicate cu multă rabdare, yoga a devenit pentru mine un nou stil de viață si reprezintă piesa de puzzle care mi-a întregit ființa.

Este o experiență unică, profund transformatoare cu ajutorul careia am descoperit forma de libertate pe care am căutat-o mult timp în locuri gresite.”

Cristina Maria Cucu

“Mă simt onorată ca am participat la acest curs și sunt entuziastmată de noul inceput. Cursul, a fost intens, am aplicat si practicat de la primele ore si totul a decurs armonios intalnirile noastre fiind cel putin fantastice, pline de dăruire de sine , înțelegere  revelații și umor.

Materia este structurată, perfect iar instructorul nostru, ne-a ghidat si ajutat foarte mult cu experiența personală, ne-a transmis mult mai mult decat înțelegerea unei materii..ne-a transmis un nou început, o cale catre cunoaștere de sine.

Aceasta fiind exact ce-mi doream  din pasiunea mea de o viață, am modelat instructor impreuna.

Multumesc !”

Andreea Maria Țuțuianu

“Privesc Cerul. Au dispărut norii. Razele Soarelui pătrund pădurea și iluminează tot ceea ce este Viu. În această lumină totul capătă sens și semnificație.  

Cursul de formare a instructorilor de yoga este această lumină-energie ce oferă direcția, evoluția și beatitudinea inimii, precum și mulțumirea plină de o recunoștință profundă a sufletului.”

Kilyen Eva

“Cursul de yoga predat de Julia m-a ajutat să dobândesc mijloacele practice (asana) de a îmi îmbunătăți atât starea de sănătate cât și starea psihică și spirituală.

Lecțiile sunt foarte clare și bine organizate. La  fiecare postură corporala am învățat atât execuția cat și efectele la nivel fizic și psihic.

La sfârșitul fiecărei lecții am primit cursul tipărit și astfel am posibilitatea de a continua practica și singură acasă.

Mulțumesc pentru tot,

Namaste ?”

Gabriela Bontea

“Bună, numele meu este Roxana Voivod am terminat cursurile de instructor yoga la centrul self awakening din Cluj Napoca fiind sub ghidare Julie Kolozsvari căruia ii mulțumesc pentru răbdarea cu care a venit înzestrată la clasele de curs și seriozitatea de care a dat dovada, astfel încât ma ajutat să-mi dezvolt desciplina de care aveam nevoie.

Un curs complet și complex pe toate nivelurile, asta a însemnat pentru mine cursul de instructor yoga.

Recomand cu drag persoanelor interesate de dezvoltare personală, viitori instructori, terapeuți care vor să înțeleagă conexiunea minte – trup – suflet.

Multumesc!”

Roxana Voivod

“Cursul acesta mi-a schimbat viața, cel mai important și de impact a fost instructoarea Julia. 

Este esențial sa fii prezent in ceea ce faci, la acest curs așa a fost.”

Viorica Suciu

“Pentru mine cursul de instructori de yoga a fost o oportunitate de a mă redescoperii intr-un mod autentic. Prin practicarea corectă, atentă si perseverentă a practicilor yoghine, am invațat și continui să învăț, să am control asupra propriei mele vieți și să ii dau direcția dorită. Prin toate aceste tehnici avem șansa să fim mai mult decat am fost ieri. Si astfel putem decide cine vom fii mâine.

Ca instructor de yoga, am o altă direcție si o altă perspectivă asupra vieții. Recomand acest curs cu toată încrederea și îi mulțumesc Juliei pentru tot.”

Carmen Emilia Suciu

“Sunt recunoscător pentru acest curs de instructori și îl recomand din toată inima. Julia a dat dovadă de rabdare, profunzime si profesionalism. Metodele si practicile yoghine predate la acest curs și aplicate apoi în viața mea de zi cu zi, m-au ajutat sa fiu mai focalizat și mai prezent în tot ceea ce fac si mi-au crescut încrederea în mine.”

Lucian Virtic

“Pentru mine, cursul de instructori de yoga nu a însemnat doar un alt curs de formare profesională adăugat palmaresului de cursuri, ci a fost o experiență revelatoare și transformatoare ce mi-a deschis noi orizonturi spre o mai vastă înțelegere a tot ceea ce mă înconjoară și mai ales a sinelui meu.

Julia m-a ajutat să realizez posturi perfecte și să îmi depășesc limitele în aspect fizic, însă, mai presus de asta, ea este un adevărat ghid spiritual care, cu măiestrie și multă candoare, mi-a călăuzit pașii în această călătorie a descoperirii sinelui în multitudinea aspectelor sale.”

Laura Balca

“Am descoperit yoga înainte de a o cunoaște pe Julia și înainte de a participa la cursul ei de formare a instructorilor în această disciplină spirituală. Încă de la începutul practicii mele am fost pe deplin cucerit de impactul deosebit de pozitiv pe care yoga îl avea asupra ființei mele. Așadar, de la bun început, mi-am dorit să predau yoga, pentru a oferi și celorlalți prilejul de a se bucura de beneficiile acestei căi.

Am ajuns la cursul Juliei printr-o întâmplare fortuită și am simțit de la prima întâlnire, faptul că am ajuns în locul bun pentru mine și pentru ceea ce îmi doream – să devin instructor de Hatha Yoga. Cursul s-a ridicat mult peste așteptările mele. Am fost fascinat de amploarea și coerența noțiunilor teoretice oferite de Julia în cadrul cursului de formare, concepte perfect aplicabile practic și cu un impact profund transformator pentru mine. Practic, am simțit că mi se deschid ochii față de o lume întreagă, neobservată până atunci, iar de atunci și modul în care privesc lumea, s-a schimbat definitiv. Prin tehnicile și posturile pe care le-am învățat și aprofundat, am învățat să îmi cunosc mai bine și mai intim trupul, emoțiile, mintea și energia. Am devenit mult mai flexibil, în timp foarte scurt și într-o manieră considerată intangibilă pentru mine până atunci. Am dezvoltat capacitatea de a-mi controla mult mai fin musculatura, postura, respirația, devenind mult mai prezent în pripriul trup. Am dobândit mijloace extrem de eficiente pentru conștientizarea, controlul și chiar reeducarea planului emoțional. Am observat că mi s-au amplificat capacitățile mentale ca memoria, puterea de concentrare, calmul, claritatea și discernământul. De asemenea, mulțumită stilului de predare cald, răbdător dar în același timp foarte profesionist al Juliei, mi-am însușit nenumărate posturi, tehnici de meditație, de concentrare și de respirație, fapt care mi-a oferit la rândul meu ca instructor de yoga, posibilitatea de a aborda orice tip de cursant și de a răspunde pozitiv la orice provocare apărută în timpul cursurilor.

Cursul Juliei a fost și este pentru mine un moment care a generat foarte multe transformări pozitive în viața mea și m-a ajutat, inspirat și ghidat spre a deveni cea mai bună versiune a mea, fizic, psihic, mental și spiritual.”

Alexandru Munteanu

“Cursul de instructori cu Julia a fost o calătorie intensă și profundă spre interiorul ființei mele, ce mi-a adus transformări uriașe și ireversibile la nivel de suflet. A fost o experiență unică si frumoasă , ce m-a învățat să trăiesc viața într-un mod conștient. Totul in viața de zi cu zi este mai frumos de atunci! 

Mulțumesc Julia si Yoga Alliance pt aceasta oportunitate!”

Raluca Bora

Forray Alina-Ioana

Mircea Vadan

Manea Muriel

Bogdan Dragoș

Anca Sorina Tomoiag

Porutiu Livia Emilia

Șiean Simona-Raluca

Chiorean Diana-Maria