Acest curs de formare de instructori internaționali de Hatha Yoga, cu certificare în Raja și Cakra Yoga, acreditat de Yoga Alliance International, se bazează pe tratate yoghine străvechi – precum Yoga Sutra, Hatha Yoga Pradipika, Gheranda Samhita, Siva Samhita – pe noțiuni și descoperiri moderne din domeniile psihologiei, neuroștiinței, sau medicinei, dar și pe experiența practică de peste 20 de ani a autoarei acestui curs, Julia Kolozsvari. 

Cursul este structurat pe durata a 200 de ore de predare și practică și se organizează în grupe de maxim 6 participanți, din dorința Juliei de a acorda fiecărui viitor instructor toată atenția și timpul care sunt necesare în procesul complex de pregătire. 

Diploma pe care o vei primi ca urmare a absolvirii cursului și a susținerii cu succes a celor două examene (unul teoretic și un al doilea practic) este acreditată internațional și va rămâne valabilă pentru tot restul vieții, nefiind necesare după absolvirea cursului nicio taxă suplimentară de afiliere, ori alte examinări periodice. 

Vei primi materiale scrise pentru toate subiectele abordate. 

Programul de desfășurare al cursului este stabilit de comun acord. 

Dintre subiectele abordate:

 noțiuni de bază despre yoga și tradiția yoghină multimilenară;

 yoga și relația cu Dumnezeu;

 obstacole pe calea desăvârșirii spirituale și modalitățile practice de a le depăși;

 cele trei ingrediente esențiale ale oricărui proces de transformare;

 preceptele și regulile tradiționale yama și niyama referitoare la conduita armonioasă (atât interioară, cât și exterioară) potrivit cărora este necesar să își ghideze mereu viața orice autentic yoghin;

 anatomia fizică și subtilă a ființei umane

 sistemul celor 7 chakra-e principale: prezentare din punct de vedere fiziologic, subtil-energetic, psihomental și spiritual

 tipologii umane arhetipale din perspectiva dinamizării preponderente a fiecăreia dintre cele 7 chakra-e principale;

 posturile trupești (asana-ele): peste 50 de posturi (asana-e) vor fi abordate din prisma modalităților lor corecte de execuție, a efectelor lor benefice, a corelării lor cu chakra-ele;

 tehnicile yoghine de respirație (pranayama);

 tehnici de concentrare și focalizare a conștiinței (dharana);

 integrarea spirituală și controlul celor 5 simțuri în practica yoga (pratyahara);

 meditația (dhyana);

 modalități yoghine de a atinge starea de beatitudine (samadhi);

 alte aspecte ezoterice importante.

Din momentul în care te hotărăști să pornești pe acest drum al autocunoașterii și al desăvârșirii de sine, o călătorie sacră pe care alegi să o împărtășești cu viitorii tăi cursanți, îți garantez că viața ta se va transforma radical în bine!

Detalii și înscrieri: 0732233377 

“Când mă gândesc la cursul de yoga împreuna cu Julia mă surprind zâmbind cu toată inima plină de recunoștiință, bucurie si liniște.

A fost un curs intens, o experiență unică în care am simțit din plin pasiunea, iubirea, armonia, ințelegerea profundă, conexiunea, motivația, dedicarea, compasiunea si autocompasiunea.

Prin practicile, tehnicile învățate si explicate cu multă rabdare, yoga a devenit pentru mine un nou stil de viață si reprezintă piesa de puzzle care mi-a întregit ființa.

Este o experiență unică, profund transformatoare cu ajutorul careia am descoperit forma de libertate pe care am căutat-o mult timp în locuri gresite.”

Cristina Maria Cucu

“Mă simt onorată ca am participat la acest curs și sunt entuziastmată de noul inceput. Cursul, a fost intens, am aplicat si practicat de la primele ore si totul a decurs armonios intalnirile noastre fiind cel putin fantastice, pline de dăruire de sine , înțelegere  revelații și umor.

Materia este structurată, perfect iar instructorul nostru, ne-a ghidat si ajutat foarte mult cu experiența personală, ne-a transmis mult mai mult decat înțelegerea unei materii..ne-a transmis un nou început, o cale catre cunoaștere de sine.

Aceasta fiind exact ce-mi doream  din pasiunea mea de o viață, am modelat instructor impreuna.

Multumesc !”

Andreea Maria Țuțuianu

“Privesc Cerul. Au dispărut norii. Razele Soarelui pătrund pădurea și iluminează tot ceea ce este Viu. În această lumină totul capătă sens și semnificație.  

Cursul de formare a instructorilor de yoga este această lumină-energie ce oferă direcția, evoluția și beatitudinea inimii, precum și mulțumirea plină de o recunoștință profundă a sufletului.”

Kilyen Eva

“Cursul de yoga predat de Julia m-a ajutat să dobândesc mijloacele practice (asana) de a îmi îmbunătăți atât starea de sănătate cât și starea psihică și spirituală.

Lecțiile sunt foarte clare și bine organizate. La  fiecare postură corporala am învățat atât execuția cat și efectele la nivel fizic și psihic.

La sfârșitul fiecărei lecții am primit cursul tipărit și astfel am posibilitatea de a continua practica și singură acasă.

Mulțumesc pentru tot,

Namaste 🙏”

Gabriela Bontea

“Bună, numele meu este Roxana Voivod am terminat cursurile de instructor yoga la centrul self awakening din Cluj Napoca fiind sub ghidare Julie Kolozsvari căruia ii mulțumesc pentru răbdarea cu care a venit înzestrată la clasele de curs și seriozitatea de care a dat dovada, astfel încât ma ajutat să-mi dezvolt desciplina de care aveam nevoie.

Un curs complet și complex pe toate nivelurile, asta a însemnat pentru mine cursul de instructor yoga.

Recomand cu drag persoanelor interesate de dezvoltare personală, viitori instructori, terapeuți care vor să înțeleagă conexiunea minte – trup – suflet.

Multumesc!”

Roxana Voivod

“Cursul acesta mi-a schimbat viața, cel mai important și de impact a fost instructoarea Julia. 

Este esențial sa fii prezent in ceea ce faci, la acest curs așa a fost.”

Viorica Suciu

“Pentru mine cursul de instructori de yoga a fost o oportunitate de a mă redescoperii intr-un mod autentic. Prin practicarea corectă, atentă si perseverentă a practicilor yoghine, am invațat și continui să învăț, să am control asupra propriei mele vieți și să ii dau direcția dorită. Prin toate aceste tehnici avem șansa să fim mai mult decat am fost ieri. Si astfel putem decide cine vom fii mâine.

Ca instructor de yoga, am o altă direcție si o altă perspectivă asupra vieții. Recomand acest curs cu toată încrederea și îi mulțumesc Juliei pentru tot.”

Carmen Emilia Suciu

“Sunt recunoscător pentru acest curs de instructori și îl recomand din toată inima. Julia a dat dovadă de rabdare, profunzime si profesionalism. Metodele si practicile yoghine predate la acest curs și aplicate apoi în viața mea de zi cu zi, m-au ajutat sa fiu mai focalizat și mai prezent în tot ceea ce fac si mi-au crescut încrederea în mine.”

Lucian Virtic

“Pentru mine, cursul de instructori de yoga nu a însemnat doar un alt curs de formare profesională adăugat palmaresului de cursuri, ci a fost o experiență revelatoare și transformatoare ce mi-a deschis noi orizonturi spre o mai vastă înțelegere a tot ceea ce mă înconjoară și mai ales a sinelui meu.

Julia m-a ajutat să realizez posturi perfecte și să îmi depășesc limitele în aspect fizic, însă, mai presus de asta, ea este un adevărat ghid spiritual care, cu măiestrie și multă candoare, mi-a călăuzit pașii în această călătorie a descoperirii sinelui în multitudinea aspectelor sale.”

Laura Balca

“Am descoperit yoga înainte de a o cunoaște pe Julia și înainte de a participa la cursul ei de formare a instructorilor în această disciplină spirituală. Încă de la începutul practicii mele am fost pe deplin cucerit de impactul deosebit de pozitiv pe care yoga îl avea asupra ființei mele. Așadar, de la bun început, mi-am dorit să predau yoga, pentru a oferi și celorlalți prilejul de a se bucura de beneficiile acestei căi.

Am ajuns la cursul Juliei printr-o întâmplare fortuită și am simțit de la prima întâlnire, faptul că am ajuns în locul bun pentru mine și pentru ceea ce îmi doream – să devin instructor de Hatha Yoga. Cursul s-a ridicat mult peste așteptările mele. Am fost fascinat de amploarea și coerența noțiunilor teoretice oferite de Julia în cadrul cursului de formare, concepte perfect aplicabile practic și cu un impact profund transformator pentru mine. Practic, am simțit că mi se deschid ochii față de o lume întreagă, neobservată până atunci, iar de atunci și modul în care privesc lumea, s-a schimbat definitiv. Prin tehnicile și posturile pe care le-am învățat și aprofundat, am învățat să îmi cunosc mai bine și mai intim trupul, emoțiile, mintea și energia. Am devenit mult mai flexibil, în timp foarte scurt și într-o manieră considerată intangibilă pentru mine până atunci. Am dezvoltat capacitatea de a-mi controla mult mai fin musculatura, postura, respirația, devenind mult mai prezent în pripriul trup. Am dobândit mijloace extrem de eficiente pentru conștientizarea, controlul și chiar reeducarea planului emoțional. Am observat că mi s-au amplificat capacitățile mentale ca memoria, puterea de concentrare, calmul, claritatea și discernământul. De asemenea, mulțumită stilului de predare cald, răbdător dar în același timp foarte profesionist al Juliei, mi-am însușit nenumărate posturi, tehnici de meditație, de concentrare și de respirație, fapt care mi-a oferit la rândul meu ca instructor de yoga, posibilitatea de a aborda orice tip de cursant și de a răspunde pozitiv la orice provocare apărută în timpul cursurilor.

Cursul Juliei a fost și este pentru mine un moment care a generat foarte multe transformări pozitive în viața mea și m-a ajutat, inspirat și ghidat spre a deveni cea mai bună versiune a mea, fizic, psihic, mental și spiritual.”

Alexandru Munteanu

“Cursul de instructori cu Julia a fost o calătorie intensă și profundă spre interiorul ființei mele, ce mi-a adus transformări uriașe și ireversibile la nivel de suflet. A fost o experiență unică si frumoasă , ce m-a învățat să trăiesc viața într-un mod conștient. Totul in viața de zi cu zi este mai frumos de atunci! 

Mulțumesc Julia si Yoga Alliance pt aceasta oportunitate!”

Raluca Bora