Yoga antistres

yoga anti stresCu siguranță știi și tu despre efectele profund negative ale stresului asupra sănătății și a calității vieții.

De aceea, probabil  îți dorești, ca multe alte femei, modalități eficiente de a te elibera de stres și puterea de a controla modul în care reacționezi la stimulii de stres atât la locul de muncă cât și în viața de zi cu zi.

Yoga a devenit cunoscută inclusiv de comunitatea științifică ca fiind un excelent antidot împotriva stresului.

Ca urmare, în cadrul acestui modul de Yoga antistres, îți propunem:

  • să analizăm stresul din punct de vedere medical și pshihologic din prisma cauzelor și a efectelor sale;
  • să ne relaxăm profund trupul și mintea cu ajutorul unor practici yoghine;
  • să dobândim abilitățile necesare pentru a putea ține mereu stresul sub control;
  • să învățăm cum putem folosi tehnici simple de respirație pentru a liniști agitația mentală provocată de stres, anxietate, presiune psihică;
  • descoperim beneficiile diferitor tipuri de meditație în combaterea stresului;

 

Instructori: Julia Kolozsvari și dr. Mihai Jitian

Julia Kolozsvari

Aceasta este o perioadă foarte emoționantă a vieții mele, deoarece simt că aproape tot ceea ce am urmat ca pregătire și tot ceea ce am făcut până în prezent, într-un fel sau altul, m-a condus aici: la împlinirea proiectului meu de suflet, deschiderea centrului de dezvoltare personală și spirituală Centrul Self Awakening.

Am început să practic Yoga la 15 ani, într-un orășel mic de provincie. Pe atunci, ea era privită de mulți cu ochi critici și răutăcioși. În ciuda acestor dificultăți, am continuat Yoga nu doar ca practică ci ca stil de viață și iată-mă acum, dupa 20+ ani, practicând-o cu aceeași bucurie, predând-o și formând instructori.

Am urmat facultatea de Geografie a turismului, un masterat în sexologie și multe cursuri de formare ca instructor și profesor de Yoga.

Am locuit mulți ani în străinătate, unde am pus bazele unui alt centru de Yoga, însă, sufletul mi-a spus să fac același lucru și chiar mai mult acasă.

Poate două dintre cele mai importante lecții de viață pe care mi le-a dăruit practica Yoga sunt convingerea că viața, oricât de dificilă ar fi în unele momente, lucrează mereu în beneficiul nostru și încrederea că fiecare dintre noi putem deveni demiurgii propriei noastre vieți.

Prin toate cărțile pe care le-am scris și prin toate evenimentele pe care le-am organizat în decursul anilor, mi-am dorit să împărtășesc ceea ce eu însămi am învățat, aspirațiile și experiența mea cu speranța de a ajuta. Și, am descoperit că învățându-i și ajutându-i pe alții, am învățat și m-am ajutat imens pe mine însămi.

Publicații de Julia Kolozsvari

All Events

Mihai Jitian

Încă din timpul facultății am simțit că medicina alopată, cea la care apelăm acum de cele mai multe ori în societatea occidentală, nu poate să ofere răspunsurile la toate problemele noastre de sănătate. Mi-a fost foarte clar că în anumite privințe medicina clasică este depășită, neputincioasă. Am început să citesc cărți de medicină alternativă. Am început să devin tot mai interesat de apifitoterapie, aromaterapie, Ayurveda (medicina tradițională indiană).

Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie în anul 1999 la Cluj-Napoca, dar mi-am propus ca în anii care vor urma să investesc timp, energie și în formarea medicală alternativă. Am parcurs module de apifitoterapie, am participat câțiva ani buni la cursuri de Ayurveda, am studiat cu mult interes cărți, tratate, compendii de aromaterapie, cromoterapie, muzicoterapie, acupunctură, presopunctură, psihoterapie. Toate acestea mi-au lărgit în timp viziunea medicală și au trezit în mine convingerea că se poate mult mai mult, că este esențial ca orice cadru medical să fie deschis la orice fel de informație medicală valoroasă, indiferent din ce cultură sau parte a lumii ar proveni ea. Am ajuns la înțelegerea că diversele abordări tămăduitoare nu se contrazic, ci chiar se completează reciproc.

Am hotărât că pe lângă profesia de medic este deopotrivă de datoria mea să împărtășesc cunoștiințele și experiența pe care acumulat-o de-a lungul timpului, să fac să conteze cu adevărat ceea ce am învățat la rândul meu. Am decis să devin cadru didactic în învățământul postliceal sanitar. La ora actuală sunt director și profesor de științe medicale în cadrul uneia dintre cele mai mari școli postliceale din județul Cluj. Pot să spun că educația pentru sănătate este și va rămâne una dintre preocupările esențiale în viața mea.

Vă stau la dispoziție oricând cu orice fel de ajutor aveți nevoie. Este important să știm cum să trăim un stil de viață sănătos, cum să prevenim orice tip de afecțiune, cum să avem mai mereu o imunitate, vitalitate foarte bună și cum să tratăm prompt orice fel de problemă de sănătate ar apare în viața noastră. În acest sens este de asemenea important să avem în vedere că există la dispoziție, pe lângă medicina alopată, diverse metode medicale alternative foarte simple, eficiente și oricând la îndemână, gata să ne vină în întâmpinare. Ne rămâne doar să fim deschiși și doritori să ne folosim cu iscusință de ele.

All Events