Ședințe private de Reiki

REIKI – PREZENTARE

Reiki este în esență, o formă minunata de vindecare prin intermediul energiei. Energia este constituentul fundamental al tuturor ființelor și obiectelor. De asemenea, această energie reprezintă elementul unificator, integrativ al universului. Chiar și știința modernă a demonstrat și atestat oficial existența unui „câmp” energetic ubicvitar, câmp ce ne înconjoara în permanență. Întâlnit în literatură sub denumirea de „câmp energetic” sau doar „câmp”, această rețea energetică nu numai că ne influențează, ci ne chiar formează. În baza acestora, știm că totul este conectat energetic la tot restul în anumită măsură, chiar și pe noi înșine, unul cu celălalt.

Pare un concept major, dar adesea ne referim la energie fără a îi acorda prea multă importanță: „ce plin de energie ești azi!” sau poate „sunt tare obosit, n-am energie!”. Poate că ați observat faptul că atunci când ne aflăm în preajma unei persoane active, vă simțiți „stimulați”, învigorați doar aflându-vă în preajma acestora.

Și atunci de ce, dacă suntem în mod intrinsec parte din această energie universală, avem parte de stări duale? De ce acum suntem bine și apoi, mai puțin? De ce suntem activi intr-o zi, iar în alta fără „chef”? Aceasta se întâmplă fiind că, dacă ne concentrăm atenția asupra unor aspecte „negative” ale vieții de zi cu zi, ne blocăm capacitatea de a ne conecta cu sursa universală a energiei. Spre exemplu, atunci când ne aflăm într-o situație stresantă, respirația noastră devine superficială pentru că ne concentrăm atât de intens asupra acestei situații, restricșionând tocmai aspectul esențial vieții. Când însă începem să ne simțim incomfortabil datorită lipsei de oxigen, focusul psiho-mental revine asupra respirației, permițând astfel normalizarea fluxului aerian.

Astfel, similar exemplului cu respirația, atunci când ne concentrăm asupra conexiunii, devenim deschiși față de această sursă energetică primordială. Nu ar fi benefic să reușim să permitem fluxului energiei universale acces în ființa noastră, pentru a obține o stare optimă de sănătate și fericire? Cu siguranță, da.

Aici intervine terapia Reiki.

Reiki este o metodă terapeutică non-invazivă, prin care practicantul canalizează această minunată forță energetică vitală, universală, prin ființa sa, iar apoi spre obiectivul concentrării sale: un pacient, un animal, o plantă sau chiar a unui obiect. Această energie universală nu este deloc haotică sau arbitrară. Este inteligentă, conștientă. Astfel, odata canalizată, aceasta va fi transferată prin intermediul mâinilor practicantului în direcția intenționată și va realiza acolo exact ceea ce este necesar pentru vindecare în acel moment sau în direcția cea mai benefică.

Principiile Reiki:

  • Nu fi furios/furioasa.
  • Nu te îngrijora.
  • Fii recunoscător/recunoscătoare.
  • Lucreaza cu hărnicie.
  • Fii bun cu tot ceea ce este viu.

Alexandru Munteanu

Începând cu cele mai fragede amintiri ale copilăriei, descopăr acum, privind înapoi, faptul că am fost întotdeauna atras de lumea nevăzută, nepercepută de simțurile noastre obișnuite. O lume ce stă la pândă parcă, imediat „după colțul” realității cotidiene. Totodată, această curiozitate sau interes atunci aparent absurd pentru ceva ce de fapt, „nu există”, s-a orientat și spre lumea interioară, a mea sau a ființelor care mi-au fost alături de-a lungul acestei vieți, fie pentru câțiva pași, fie pentru mai mulți ani. Am devenit, inițial inconștient, pasionat și profund interesat de ființa umană, de ceea ce ar însemna fericire, împlinire, relație, viață, destin, control și conștiință. Care sunt implicațiile acestora în mod practic, cum se manifestă pentru noi, pentru ceilalți și pentru lumea care ne înconjoară. M-a interesat întotdeauna „de ce?”-ul tuturor fenomenelor și unde se formează, sau regăsește acest „de ce?”.

Crescând și înaintând în viață, chemarea și curiozitatea față de „necunoscutul omniprezent” din existența noastră, s-a accentuat. Am urmat cursurile și învățămintele Universității de Medicină din Cluj, devenind chirurg, echografist și în final doctor în științe medicale. Am fost pe tot parcursul acestor ani, călăuzit de fapt, de dorința de a afla ce ascunde profunzimea ființei umane, în umbra noastră – acest domeniu nevăzut, rar perceput sau conștientizat, dar totuși cu o influență imuabilă asupra sănătății noastre în întregime, asupra vieții sau destinului. În activitatea clinică, am învățat să privesc omul cu adevărat. Să-i privesc, apreciez și respect întreaga ființă, ca individ, ca individualitate. Totodată am învățat ce înseamnă a fi vindecător și ce presupune de fapt a ajuta pe cineva, respectându-i integritatea, ca ființă, ca o conștiință sau lume diferită de propriile convingeri și experiențe. Am înțeles ce presupune actul vindecării atât cel extrinsec, cât și cel intrinsec. Am concluzionat că vindecarea sau ajutorul, nu pot avea loc în absența acceptării din partea ființei spre care sunt orientate. Dorința de a face bine, va respecta întotdeauna liberul arbitru al celor ce ar beneficia de aceasta.

Am început studiul psihoterapiei, din dorința de a completa imaginea pe care o aveam despre ființa umană, din dorința de a cunoaște mai bine această miraculoasă interfață situată între sinele nostru și corpul fizic. Aceasta mi-a adus o imagine și mai complexă asupra modului de funcționare al ființei umane și mi-a oferit noi perspective în a aborda vindecarea. Cu toate acestea, pentru mine, planul conștient al ființei umane încă părea incomplet.

Aici a intervenit Yoga. Încă din primele lecții am simțit că „îmi reamintesc” această disciplină spirituală. Am simțit că face sens nebănuit pâna atunci și că aduce completarea și integrarea tuturor disciplinelor și căilor de cunoaștere. Prin Yoga am descoperit comunicarea intimă a trupului, minții și sufletului meu. Prin Yoga am întrezărit răspunsuri la intrebarile: cum aflăm cine suntem cu adevarat?; cum să trăim armonios, în concordanță cu noi inșine și în același timp cu ceilalți și cu lumea întreagă?; cum reușim să obținem controlul conștient asupra tuturor sistemelor ființei noastre (incusiv asupra sănătății mentale, emoționale și fizice)?; cum se simte și se păstrează adevărul personal?; unde este și cum se trăiește în momentul prezent?; ce este transcendența? etc.

Am decis să devin instructor de Yoga, din dorința de a pune la dispoziția tuturor celor interesați, rezultatele cercetării, integrării și cristalizării a tot ceea ce am acumulat de-a lungul acestei vieți, În scopul obținerii și menținerii unui echilibru stabil, real și constient în ființă, ușurință în a trăi pe toate planurile și bucuria sau pasiunea de a fi noi înșine, exact așa cum suntem în aici și acum.

All Events