Practica Tonglen

Meditația Tonglen este o practică străveche care aparține tradiției tibetane Vajrayana.
Ea se adresează acelora care:
– simt impulsul de a-i ajuta pe cei nevoiași
– vor să își amplifice starea de iubire, bunătate, blândețe și generozitate sufletească
– vor să devină mai empatici și mai deschiși sufletește
– simt că le este greu să facă față suferinței proprii sau a celor din jur
– se simt uneori neajutorați în fața suferinței
– vor să își amplifice altruismul
– își doresc o perspectivă superioară asupra vieții
– doresc să își aprofundeze comuniunea cu Dumnezeu
– urmăresc să își purifice karma

Tehnica Tonglen ne ajută să facem trecerea aproape instantaneu de la o perspectivă limitată, individuală la una universală, divină asupra diferitelor situații ale vieții, de la egoism la empatie și compasiune, de la suferința la o înțelegere superioară sau înțelepciune.

Instructor: Julia Kolozsvari

Julia Kolozsvari

Aceasta este o perioadă foarte emoționantă a vieții mele, deoarece simt că aproape tot ceea ce am urmat ca pregătire și tot ceea ce am făcut până în prezent, într-un fel sau altul, m-a condus aici: la împlinirea proiectului meu de suflet, deschiderea centrului de dezvoltare personală și spirituală Women’s Self Awakening.

Practic yoga de la 15 ani, ani demult uitați în care, într-un orașel mic de provincie, yoga era privită de mulți cu ochi critici și răutăcioși. Având, însă, susținerea familiei mele, am continuat yoga nu doar ca practică ci ca stil de viață și iată-mă acum, dupa 20 de ani, practicând yoga cu aceeași bucurie, predând și formând instructori.

Am urmat facultatea de Geografie a turismului, un masterat în sexologie și multe cursuri de formare ca instructor și profesor de yoga.

Am locuit mulți ani în străinătate unde am pus bazele unui alt centru de yoga, însă sufletul mi-a spus să fac același lucru și chiar mai mult acasă.

Poate două dintre cele mai importante lecții de viață pe care mi le-a dăruit practica yoga este convingerea că viața, oricât de dificilă ar fi în unele momente, lucrează mereu în beneficiul nostru și abilitatea de a le zâmbi și norilor.

Prin toate cărțile pe care le-am scris și prin toate evenimentele pe care le-am organizat, mi-am dorit doar să împărtășesc convingerile, aspirațiile și experiența mea cu speranța de a ajuta. Și am descoperit câ învățându-i și ajutându-i pe alții, am învățat și m-am ajutat imens pe mine însămi.

All Events