Medicină naturală cu dr. Mihai Jitian

150
1 oră
La sediu și online

În cadrul acestor sesiuni vom aborda diverse subiecte de medicină, medicină naturală, medicină alternativă. Vom răspunde la întrebări, vom da sfaturi sau rețete potrivite particularizate în funcție de fiecare problemă de sănătate în parte.

Vom putea să vorbim deschis, fără rețineri despre orice subiect, oricât de sensibil ar fi el:
– cum să trăim sănătos, cum e corect să ne organizăm viața de zi cu zi.
– ce stil de viață să abordăm în funcție de tipologia constituțională proprie.
– cum să ne hrănim potrivit, ce alimente e necesar să evităm și ce e bine să consumăm astfel încât trupul nostru să debordeze de sănătate.
– cum să avem o vitalitate foarte bună, să avem energie din belșug, să fim proaspeți toată ziua.
– cum să ne dezvoltăm o imunitate fără de fisuri în așa fel încât să prevenim orice tip de proces infecțios sau tumoral.
– cum să amorsăm eficient procesele de regenerare și reîntinerire.
– cum să prevenim cu ușurință o gamă largă de patologii cardiace, digestive, urinare, neurologice, endocrinologice, metabolice în contextul stilului de viață occidental.
– cum să învățăm “să citim” anumite semne pe care trupul nostru ni le oferă, cum să depistăm problemele de sănătate încă din stadiile timpurii, incipiente și astfel să ușurăm procesul vindecător.
– cum să acționăm de urgență, foarte eficient astfel încât problemele de sănătate să nu ia amploare, ci din contră să diminueze rapid până la dispariție.
– cum să tratăm corect și fără efecte secundare diversele boli ce apar de-a lungul vieții, ținând întotdeauna cont și de particularitățile fiecărei ființe, nu doar de diagnosticul emis de medic.
– cum să folosim plantele de leac și uleiurile esențiale naturale pentru a ne consolida clipă de clipă starea de sănătate și de bine global.
– cum să angrenăm principiile milenare, pline de înțelepciune, ale sistemului medical oriental AYURVEDA pentru a trăi mai mereu echilibrat, sănătos și în armonie cu întregul univers.

Dr. Jitian Mihai
Consultațiile se pot desfășura la centrul nostru sau online
Prețul unei ședințe este de 150 RON
Durata ședinței: 1 oră

Mihai Jitian

Încă din timpul facultății am simțit că medicina alopată, cea la care apelăm acum de cele mai multe ori în societatea occidentală, nu poate să ofere răspunsurile la toate problemele noastre de sănătate. Mi-a fost foarte clar că în anumite privințe medicina clasică este depășită, neputincioasă. Am început să citesc cărți de medicină alternativă. Am început să devin tot mai interesat de apifitoterapie, aromaterapie, Ayurveda (medicina tradițională indiană).

Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie în anul 1999 la Cluj-Napoca, dar mi-am propus ca în anii care vor urma să investesc timp, energie și în formarea medicală alternativă. Am parcurs module de apifitoterapie, am participat câțiva ani buni la cursuri de Ayurveda, am studiat cu mult interes cărți, tratate, compendii de aromaterapie, cromoterapie, muzicoterapie, acupunctură, presopunctură, psihoterapie. Toate acestea mi-au lărgit în timp viziunea medicală și au trezit în mine convingerea că se poate mult mai mult, că este esențial ca orice cadru medical să fie deschis la orice fel de informație medicală valoroasă, indiferent din ce cultură sau parte a lumii ar proveni ea. Am ajuns la înțelegerea că diversele abordări tămăduitoare nu se contrazic, ci chiar se completează reciproc.

Am hotărât că pe lângă profesia de medic este deopotrivă de datoria mea să împărtășesc cunoștiințele și experiența pe care acumulat-o de-a lungul timpului, să fac să conteze cu adevărat ceea ce am învățat la rândul meu. Am decis să devin cadru didactic în învățământul postliceal sanitar. La ora actuală sunt director și profesor de științe medicale în cadrul uneia dintre cele mai mari școli postliceale din județul Cluj. Pot să spun că educația pentru sănătate este și va rămâne una dintre preocupările esențiale în viața mea.

Vă stau la dispoziție oricând cu orice fel de ajutor aveți nevoie. Este important să știm cum să trăim un stil de viață sănătos, cum să prevenim orice tip de afecțiune, cum să avem mai mereu o imunitate, vitalitate foarte bună și cum să tratăm prompt orice fel de problemă de sănătate ar apare în viața noastră. În acest sens este de asemenea important să avem în vedere că există la dispoziție, pe lângă medicina alopată, diverse metode medicale alternative foarte simple, eficiente și oricând la îndemână, gata să ne vină în întâmpinare. Ne rămâne doar să fim deschiși și doritori să ne folosim cu iscusință de ele.

All Events