Iertarea este o condiție sine qua non pentru a ne simți fericite, liniștite și echilibrate emoțional. Cu toate acestea, actul iertării nu este ușor pentru majoritatea dintre noi. Instinctul nostru natural este să ne refugiem în auto-protecție atunci când ne simțim rănite sau agresate.

De aceea, în mod obișnuit, când suntem atacate, jignite sau nedreptățite, nu reacționăm cu compasiune, grație și înțelegere ci avem tendința de a considera persoana responsabilă de durerea și suferința noastră nedemnă de iertare și înțelegere. În unele situații, putem chiar considera că ea merită să plătească pentru tot răul pe care ni l-a cauzat și acționăm în consecință.

Așadar, adesea, practica iertării nu este aplicată deoarece este înțeleasă greșit și subestimată, chiar dacă este promovată de toate tradițiile spirituale și religiile ca fiind un mijloc ce conduce la o cale rapidă de transformare, ajutându-ne să atingem o stare de pace lăuntrică și de fericire.

Iertarea este o condiție ce ne permite să avem relații profunde, armonioase, pline de iubire și ne ajută să ne vindecăm emoțional, să eliminăm limitările, tensiunile și traumele pe care s-ar putea să le purtăm în noi de ani de zile, ținându-ne înlănțuite de o tristețe perpetuă, suferință și resentimente.

Principalul scop al acestui workshop este să eliminăm toate confuziile și să clarificăm toate neînțelegerile legate de practica iertării.

Vom aborda următoarele aspecte legate de iertare:
• ce este și ce nu este iertarea;
• beneficiile complexe ale iertării;
• cu ce este confundată de obicei iertarea;
• tehnici și procedee practice care ne vor permite să aplicăm într-un mod armonios practica iertării;
• principalele obstacole în calea iertării.

Acest workshop se bazează pe cartea:

Instructor: Julia Kolozsvari